Kirjaa lukemalla paaset aikamatkalle, voit piipahtaa hetkeksi 1700 luvun Englantiin, tai lukea fiktiivista kerrontaa tulevasta.. Mutta, kun tulet Intiaan, tunnet samalla astuvasi muutamia kymmenia vuosia ajassa taaksepain.. ja samalla elat juuri tata aikaa ja hetkea!

Intiaan virtaa talla hetkella vaikutteita Lansimaista. Amerikassa aikoinaan syntynyt Freedom on rantautumassa ja rantautunutkin vahvasti jo suurimpiin kaupunkeihin. Suhtautuminen on samanlaista, kuin meilla Suomessa 70-luvulla. Uudet vaikutteet tulevat voimakkaina, radikaalilla tavalla. Niita vieroksutaan ja pelataan. Muunmuassa hyvina koetut Kristiliset arvot, ovat murroksessa. Raamatun oppeja kritisoidaan ja sen arvovaltaa kysenalaistetaan.

Eilen tuli taas vaittelya siita, miksi naisten taytyy kayttaa huivia ja pukeutua pitkaan mekkoon tai shariin. Asian ymmartaa kun miettii, miten oma mummo tai aiti pukeutui aikanaan, ja miksi? Huivi symboloi siveytta.

Ittea kylla raivostuttaa se, miten niin monet miehet suhtautuu naisiin. Miehet on taalla paljon vapaampia. Ja valista tuntuu, etta ne saa ja kayttaytyykin valista todella epakunnioittavasti. Naisen tulee kayttaytya hilitysti, ettei aiheuttas luonnoltaan heikommassa miehessa haluja, joita mies ei muka voi estaa. Jos naisen tulee kayttaytya hillitysti, tulee myos miehen osata pitaa ajatuksensa kurissa. Niinpa.. Lansimaalaista kylla ymmarretaan, mutta lansimaalaisittain pukeutuva Intialainen herattaa oudoksuntaa, ainakin taalla pienessa Keralassa. Tanne tullessa ois hyva miettia ja ottaa selvaa siita, mita oma ulkonako ja pukeutuminen naille ihmisille viestittaa. Kristityille lavistykset viestittaa pahan vaikuttamaa, hinduille taas eri asiaa.

Mulle on monesti sanottu lyhyesta tukasta ja poikamaisesta pukeutumisesta.. Taalla 98% naisita on pitka tukka, ja hyvin harvon nakee naisen pukeutuvan pelkkiin housuihin. Suomessa todellakin naisen ja miehen rooli on hyvin sekoittunut verrattuna tahan maahan. Ja oma tausta ja kasvaminen poikien maailmassa aiheuttaa pienoisia sisaisia konflikeja. No, on sitte taytyny opetella kayttaan naita Intialaisia mekkoja. Ja kasvamaan naiseksi.. voivoi. Miksi en oo kasvanu aikasemmin? :) Taalla kylla kristilinen kasvatus ja arvomaailma pelastanu monesta.. ja etenkin se, etta saa hyvaksyntaa  ja arvostusta elamantapansa vuoksi.

Pohdinnoissaan

Leena